Skolan

| Postat i: Allmänt
2
Skolan här är väldigt annorlunda jämfört med skolan i sverige, ett exempel var idag då jag hade ett government test. Provet skulle vara på hela första kapitlet, min lärare som för övrigt är bäst gav oss sex olika notes i veckan som var till provet och igår gav han oss provfrågorna. Det enda han ville att vi skulle göra var att kunna ett ord som svar på varje fråga, ingen förklaring och ingen analys alltså var det väldigt lätt att plugga till. Jag pluggade kanske 30 minuter sammanlagt och jag fick alla rätt, wohooo I still got an A in Government, jag har A i alla ämnen förrutom US history där jag har B! Jag pluggar inte så hårt för mina betyg här, men bara man gör alla läxor så hålls betygen upp! Skolan tar ändå mycket tid då vi har mycket mer homework här, jag har Algebra homework varje dag vilket tar ca en timme att göra, det man inte hinner göra under alla lektioner måste man ta hem och göra klart för att få poäng för det. ALLT man gör i skolan här räknas in i betyget vilket är bra men ändå jobbigt. 
 
Jag har samma schema varje dag med sex lektioner, här en kort förklaring: 
 
1st hour- french 2
Det är en väldigt enkel class för mig då det vi gör är saker vi gjorde i sjuan typ, de har inte ens lärt sig passé compossé... De är väldigt dåliga på franska här, uttalet är inte det bästa så när de pratar låter det extremt dåligt, de pratar med en Amerikansk dialekt. 
Min lärare är Madame Howell, hon vill att man ska kalla henne Madame. Hon försöker vara väldigt pedagogisk vilket hon är i vissa fall men det är så överdrivet. I början av varje lektion säger hon "make sure that your electronics are turned off and in your bag" och låter precis som en flygvärdinna! Hon blandar alltid engelska med franska, så vissa ord är på franska och vissa är på engelska. Madame har också en praktikant som är med och håller i vissa lektioner, hon härmar allt som Madame Howell säger, lol! 
 
2nd hour- Government med Mr Smith.
Världens bästa lärare, han ger oss aldrig läxor och proven är som sagt överdrivet enkla. Sista 10-15 minutrarna av lektionen sättar han alltid på ett roligt youtubeklipp, typ klipp då människor failar eller roliga talk shows. Mr Smith klagar alltid på att vi inte få äta i klassrummen, bara för att han själv vill göra det och han låter alltid eleverna säga som de tycker angående olika frågor. Som igår så tog en kille upp att det borde vara lagligt att röka på och en annan om hur mycket han ogillar Michelle Obama och sen var det en diskussion om det i klassen. Människorna i klassen är också väldigt sköna :))
 
3rd hour- Algebra 2
Som ni alla vet är matte mitt sämsta ämne vilket gör att det blir svårt att hänga med på lektionerna när det dessutom förklaras på engelska och min lärare som jag inte gillar är så snabb på att förklara, inte alls lika bra som Jeppe i Hersby. Dessutom gör de allt annorlunda här när de löser ekvationer och faktoriserar och sånt vilket gör det ännu svårare. Men jag lyckas ändå på något sätt, min värdpappa hjälper mig med matten här hemma så det är bra, skulle inte klarat det annars! 
 
4th hour- Någon slags engelska lektion
I den här klassen har jag mina två favoritlärare, japp vi har två lärare, de är unga och väldigt förstående gentemot alla. De förklarar allting väldigt bra och gör klart för sig att alla hänger med ordentligt. Här har vi lärt oss olika literaturtermer, läst och skrivit lite, vi läste faktiskt en novell som heter "the Swede," det var om en kille som flyttade med sin familj från Sverige till USA. Det är inte så svårt att hänga med och alla människorna är väldigt snälla och roliga! En av mina favoritlektioner. 
 
5th hour- US history
Det är en väldigt intressant lektion, min lärare är väldigt bra och är extremt insatt i det hon pratar om. Hon är väldigt Amerikansk och säger "like" hela tiden haha! Hon är väldigt chill men alla visar respekt för henne. Jag gillar verkligen den här lektionen och människorna i den. 
 
6th hour- Gym
Sista lektionen varje dag är idrott, det är bara tjejer och alla är så härliga och min lärare är lite på samma nivå som oss elever vilket gör lektionerna lite roligare. Vi startar alltid med att springa 4 varv runt the track och sen leker vi i princip lekar och gör olika sporter. Det är en bra lektion och ett bra avslut på dagen :))) 
 
 
Hittills till Skolan


Sophie

Älska jeppeeeeeeeman!

Svar: Jaaaaa, saknar honom juuu
Emelie

Pappa

Härligt att det går så bra, grattis!!!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: